Thuis

Geschiedenis

Cultuur

Natuur

Dieren

Vervoer

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn er heel veel soorten en maten. Bezienswaardigheden zijn namelijk alle dingen die je kunt bezoeken en bekijken. Je kunt hierbij denken aan een museum, een oud gebouw, maar ook een pretpark en een dierentuin behoren tot bezienswaardigheden. Ook op de Waddeneilanden heb je veel bezienswaardigheden. Dit komt mede doordat er in de zomer veel mensen op vakantie gaan naar de eilanden. De meeste mensen gaan er op vakantie omdat het aan zee ligt en er een mooi strand is. Dat is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich.

Maar er zijn ook veel andere bezienswaardigheden op de Waddeneilanden. Je vindt er namelijk veel musea zoals het Juttersmuseum en Ecomare. Het Juttersmuseum is ingedeeld in vier thema’s (wind, zee, strand en land) en heeft ook tijdelijke tentoonstellingen die bijvoorbeeld over flessenpost gaan. De vuurtorens op de Waddeneilanden zijn ook een bezoekje waard. Elk eiland heeft een andere vuurtoren.  

Als je een keertje naar de Waddeneilanden gaat en je wilt iets bezoeken, kun je het beste gebruik maken van een gids waar alle bezienswaardigheden in staan. Dit kan je helpen leuke bezoekjes uit te zoeken voor de hele familie.

 
 Maak een doekaart! Maak een ikkaart!